FINA: Svetska liga se nastavlja u januaru

Vesti vaterpolo 21. avg 20201:07 > 1:12
Podeli:
Catherine Ivill/Getty Images

Čelnici FINA su odredili nove termine za vaterpolo Svetsku ligu, čije će završnicu, ili ti finalni turnir sa osam ekipa biti organizovana u Tbilisiju od 26. juna do 2. jula 2021. godine.

Podsećanja radi, takmičenje u Svetskoj ligi je prekinuto posle samo jednog odigranog meča u četvrtfinalu. Španija je kao gost pobedila Srbiju i izborila je plasman u polufinale.

U ostalim četvrtfinalnim duelima, koji će se igrati 12. januara, snage će odmeriti Crna Gora – Hrvatska, Francuska – Grčka, Italija i Mađarska.

Igra se samo jedan meč, a u polufinalu će igrati bolji iz duela Crna Gora – Hrvatska i bolji iz duela Mađarska – Italija, dok Španija čeka boljeg iz duela Francuske i Grčke. S obzirom da će tri ekipe uz domaćina Gruziju igrati na finalnom turniru, biće organizovan i meč za treće mesto u evropskim kvalifikacijama.

Ostale ekipe u Tbilisi dolaze sa Interkontinetalnog turnira koji će biti organizovan u Indijanapolisu od 26. aprila do 2. maja 2021. godine.
Prošlo izdanje Svetske lige, a ujedno i mesto na Olimpijskim igrama je osvojila reprezentacija Srbije. Tron je sada upražnjen, a nerednog leta, saznaćemo ko će zameniti Srbiju na prvom mestu izuzetno cenjenog vaterpolo takmičenja.