Novi vaterpolo super transfer: Ukropina u Kragujevcu

Vesti vaterpolo 28. avg 202022:38 > 22:45
VK Jadran

Vaterpolo klub Radnički objavio je da je crnogorski reprezentativac Aleksa Ukropina od danas zvanično njihov igrač.

Nakon angažovanja Miloša Miličića, Marka Radulovića, Nikite Kruga i Strahinje Rašovića, Vaterpolo klub Radnički je doveo još jedno veliko pojačanje – talentovanog, levorukog reprezentativca Crne Gore, Aleksu Ukropinu.

Povezano

Ukropina (22) je ponikao u Jadranu iz Herceg Novog, a za prvi tim zaigrao gotovo kao kadet i u pet seniorskih sezona osvojio pet crnogorskih duplih kruna, a kalio se i kroz nastupe u Ligi šampiona.

Već sa 19 godina prešao je u redove jednog od najjačih mađarskih klubova, OSC-a, gde je tokom dve sezone delio svlačionicu sa fantastičnim igračima poput reprezentativaca Srbije Prlainovića, Baneta Mitrovića, Ranđelovića, Ubovića, kapitena Crne Gore Draška Brguljana, te mađarskih rerpezentativaca Haraija, Erdeljija, Manherca.

Debi za seniorsku reprezentaciju Crne Gore na velikim takmičenjima ostvario je na Svetskom prvenstvu u Kazanju, 2015. godine, dva meseca pre nego što je napunio 17 godina.

Nakon što je OSC odlučio da prekine ugovore sa svim strancima i osloni se samo na domaće snage, Ukropina je bio na pragu prelaska u kotorski Primorac, ali je na kraju ipak završio u Radničkom.

Imao sam dogovor sa Primorcem do poslednjeg trenutka, kada je presudilo to što će oni zbog odlaganja Regionalne lige imati izuzetno mali broj utakmica. Mladom igraču poput mene potreban je što veći broj mečeva, želim da ostanem u reprezentativnoj formi, a Radnički je ekipa koja ispunjava sve potrebne uslove za napredak. Selektor Gojković je upoznat sa načinom rada trenera Stevanovića i nema sumnje da će mi igranje u Kragujevcu poslužiti i kao dobra priprema za reprezentaciju“, rekao je Aleksa Ukropina za sajt VK Radnički.

Vaterpolo Super lige trebalo bi da startuje 26. septembra.