EP (U15): Sjajan start Srbije, porazi CG i Hrvatske

Podeli:
vaterpolo
VSS

Počelo je vaterpolo Evropsko prvenstvo za kadete, odnosno za igrače do 15 godina u Portugaliji. U prvoj rundi, pobedi se radovala selekcije Srbije, dok su Crna Gora i Hrvatska doživeli poraze.

Vaterpolisti Srbije odigrali su sjajan meč, dominirali od prvog do poslednjeg minuta, te slavili protiv Francuske sa 20:2.

Najefikasniji u sastavu Srbije, bili su Luka Dimić i Strahinja Krstić sa po četiri, odnosno Luka Gladović, Maksim Blažević i Luka Bošković sa po dva kola. Srbija u drugoj rundi igra protiv Grčke, a u poslednjoj protiv Turske.

Crna Gora je poražena u derbiju grupe od Rusije sa 18:16, a pitanje pobednika je rešeno sredinom treće i početkom poslednje deonice, kada je Rusija od 10:9, stigla do 16:10.

Prevagu na tasu Rusije, doneli su Sergej Jathin sa pet, Jaroslav Nižev sa četiri, Kamil Šaidulin sa tri i Ilija Vasiljev sa dva gola. Kod Crne Gore, raspoloženi za igru u napadu, bili su Ivan Marković i Danilo Stupar sa po četiri, Srđan Janović sa tri, odnosno Draško Samardžić i Strahinja Gojković sa po dva gola. Crna Gora u narednoj rundi igra protiv Portugalije.

Hrvatska je u još jednom derbiju dana, poražena od Mađarske sa 13:10. Prevagu na tasu Mađara, doneli su Balond Balog sa četiri, Andras Tot sa tri i Aleks Mero sa dva gola. Kod Hrvatske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Andro Galić sa pet i Marko Glavinić sa dva gola. Hrvatska u narednom kolu igra protiv Poljske, a u poslednjem protiv Gruzije.

U ostalim mečevima, Italija je pobedila Maltu sa 19:6, Poljska je bila bolja od Gruzije sa 14:6, Grčka je slavila protiv Turske sa 15:7, a Španija protiv Rumunije sa 10:9.

Podsećanja radi, prvoplasirane selekcije iz četiri grupe će direktno u četvrtfinale, dok će reptezentacije na kotama dva i tri, igrati u osmini finala.

Komentari

Vaš komentar