LŠ: Novi Beograd i sjajni Žoao Pedro skinuli Brešu sa trona

Vesti vaterpolo 21. dec 202221:081 komentar
S.Sandić

Vaterpolisti Novog Beograda ponovo su bili veliki zalogaj za Brešu. Srpski tim je u derbiju četvrtog kola Lige šampiona naneo prvi poraz i na mestu lidera grupe zamenio odličan italijanski sastav. Beograđani su slavili 11:9 (3:2, 2:1, 4:3.2:3)

Povezane vesti

Golove za Novi Beograd su postigli: Alvaro Granados , Đorđe Vučinić tri, Nikola Jakšić dva, Dimitros Skumpakis, Radomir Drašović, Miroslav Perković jedan. Strelci za Brešu su bili: Konstantin Harkov i Vićenco Dolče dva, Vinćenco Rencuto Jodiće, Eduardo di Soma, Đorđe Lazić, Kristian Prešuti, Boris Vapenski jedan.

Jeste golman domaćih Žoao Pedro primio nekoliko golova posle sjajnih šuteva iz daljine ali je toliko toga pohvatao da je bio prva ličnost susreta. Imao je 16 odbrana, 64 posto nasuprot šest Tešanovićevih, odnosno 35 posto. Potpuno zaslužen trijumf srpskog sastava koji pauzu čeka na prvom mestu u grupi.

U prvoj četvrtini koju je trener Gocić započeo bez Granadosa i Strahinje Rašovića, Novi Beograd je bio dominantan u prvoj polovini. Dobra odbrana je začinjena sa dva gola Vučinića i jednim posle brzog šuta Jakšića. Bilo je 3:0 posle četiri i po minuta. Breša je tada zategla, ostavila malo prostora napadu domaćina, a Rencuto i Di Soma su krunisali bolji period svog tima.

Borbeno i nervozno su igralo u nastavku. Dugo nije bilo gola, sve do pogotka Granadosa sa mesta na kojem obično ne igra. Prelepim golom Dolče je iz daljine savladao zapaženog Žoao Pedra (sedam odbrana u prve dve četvrtine) da bi Skumpakis vratio prednost od dva gola. Tešanović je imao problem sa desnom stranom napada domaćina, primio je četiri od pet golova.

Novi Beograd je drugih osam minuta imao ralizaciju igrača više 4-0, Breša je imala i igrača više i dva igrača više kod minusa 5:3 ali nije ni šutnula.

S.Sandić

Posle velikog odmora Žoao Pedro je dao vetar u leđa ekipi. U prvom napadu treće četvrtine Breša je imala igrača više. Dva puta je golman domaćih bio siguran, treću šut je završio u bloku a sve je to materijalizovao Granados za prvu prednost od tri gola. Tri puta je zatim Breša uspevala da se približi ali su Granados, Jakšić i Vučinić odgovarali i sa 9:6 se otišlo na poslednji odmor.

Igralo se gol za gol, svi napadi Breše su odbijeni, najjači adut gostiju, odbrana, bila je najbolji segment domaćina. Pobeda koja može mnogo da znači pre svega u psihološkom smislu.

„Odbrana je sve rešila, bili smo agresivni i to je ono što uvek želim od mojih momaka. Breša je bila veoma dobra. Bili smo u istom agresivnom ritmu od početka do kraja, ostavili smo srce u bazenu i ostvarili veoma važnu pobedu,“ rekao je Gocić.

Komentari

Vaš komentar