Miloš: Ostaćemo na zemlji

foto: Slobodan Sandić

Lovre Miloš je ustalasao javnost kada je posle objavljene odluke o prestanku igranja vaterpola, sve promenio i najavio dolazak u Partizan. Za mnoge čudna odluka ali hrvatski olimpijac je imao tada rezon.

– Igraću u mladoj ekipi sa iskusnim velikanima Mitrovićem i Aleksićem. Biće tu Boven i Vavić i nekoliko zanimljivih mladih igrača Partizana pred kojima je lepa budućnost – govorio prilikom potpisivanja ugovora.

Komunikacija sa Zagrebom i kolegama koji prate vaterpolo je bila kratka.

– Odličan igrač i kada je inspirisan teško ga je zaustaviti.

Momka koji je završio studije u Americi je u utorak uveče teško bilo zaustaviti. Drugi put u funkciji kapitena jednog novog sastava Partizana, odigrao je protiv Crvene zvezde sjajnu partiju.Sa četiri gola ali još više sa davanjem ritma učinio je da Partizan napravi iznenađenje i pobedi favorita glatko 10:6. Uoči susreta je bio jasan u ambiciji:

– Nemamo Paparića, Jakšića i Gigu. Ostaje nam da igramo najbolje što možemo, da ih natplivamo i ako to učinimo biću zadovoljan bez obzita na rezultat – kaže Miloš.

Na kraju je mogao da bude prezadovoljan. Ekipa koju je izveo na ivicu bazena je delovala prekaljeno,mladalčki borbeno, bez posustajanja i velikog respekta prema imenima Crvene zvezde koji su nestali posle druge četvrtine. Zvezdima hronična boljka ove sezone igrač više je bio poremećen odbranom Partizana koja je ugušila centre Vukićevića i Semana. Dobro su otvorili meč ali je promena odbrane napad crveno-belih svela na šuteve spolja a tu nije bilo raspoloženih.

Lovre Miloš
Slobodan Sandić

Partizan je iskoristio sve što mu je rival ponudio i zabeležio važnu pobedu.

– Uradili smo što se pristupa igre tiče šta smo naumili. Od početka do kraja smo igrali našu igru, izdržali njihov početak. Posle ni njih nije išlo. Imaju odličan sastav i ovaj rezultat je za nas veliki podstrek. Malo sam izlazio iz vode, pitao me Korolija da li sam umoran. Odlična nam je komunikacijma

Tim sa Banjice je i ove sezone baš promenio sastav. Smatralo se da će i Miloš stopama onih koji su promenili kapicu.

– Nije bilo razloga da tako nešto uradim. Dobro mi je u Beogradu, dobro mi je u Partizanu a igrati sa ovakvim mladim talentovanim igračima je u neku ruku i sportski izazov. Nemamo pritisak osim da igramo i kada se pogledamo na kraju sezone da budemo zadovoljni.

Iskusniji od ostalih smatra da je sada jasan prvi zadatak.

– Ništa mi nismo epohalno uradili. Možda izgubimo neke utakmice koje ponište ovu pobedu. Dakle, ostati na zemlji. Sada nam sledi turinir Evrokupa u Strazburu. Teško će biti sa domaćinom i Savonom ali opet je sve isto. Igrati, plivati, dati maksimum. Pa dokle stignemo.

O mladim igračima Partizana ne želi da priča puno:

– Pokazali su da znaju a ako ih hvalim poleteće. Nema potrebe, idemo napred.

Rusko golman Kostrov sa stilom branjenja je neobična pojava. Često i sam krene daleko ispred svog gola:

– Prijatno sam iznenađen. Znao sam ga dok je bio u Sintezu. Dok sam igrao za Hrvatsku susreli smo se na kvalifikacijama za Olimpijske igre. Pobedili smo na peterce. Tada nije imao sreće u njihovim odbranama a sada ih je skinuo pet-šest. Odličan utisak je ostavio

Za još malo priče nije bilo vremena:

– Nema odmora. Za neki minut sam u teretani pa trening, pa uveče trening. Ne nosimo belu zastavu u Strazbur, daćemo sve od sebe.

Komentari

Vaš komentar