VPSCG izabrao najbolje, specijalno priznanje Vičeviću

VPSCG/Krsto Vulović

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore izabrao je najbolje u godini koja se polako bliži kraju. Najbolji vaterpolista je Dejan Lazović, najbolji plivači su Jovana Kuljača i Ado Gragović, najbolji mladi vaterpolista je Vasilije Radović, a specijalno priznanje je dodeljene Mirku Vičeviću.

Dejan Lazović jedan od najboljih golmana planete, uzdanica reprezentacije Crne Gore i Marseja je najbolji u 2022. godini. Ove godine je bio deo tima na svetskim i evropskim takmičenju, gde je proglašavan za igrača utakmice. Sa Marsejom je osvojio prvenstvo Francuske, a učestvovao je i na finalnom turniru Lige šampiona.

Dejan Lazović
VPSCG

Najbolji mladi vaterpolisti je Vasilije Radović. Iako mu je tek 19 godina, uveliko je standardni član seniorske ekipe. Bio je deo tima koji je ovu godinu otvorio utakmicama sa Mađarskom, nastupio je na Evropskom delu Svetske lige u Podgorici, završnom turniru Svetske lige u Strazburu, Svetskom prvenstvu u Budimpešti, Evropskom prvenstvu u Splitu, a reprezentativnu godinu zaokružio je nastupom za U19 selekciju na Evropskom prvenstvu u Podgorici. Sa ekipom Jadrana ove godine je osvojio titulu prvaka države.

VPSCG

Jovana Kuljača je tokom godine učestvovala na seniorskom prvenstvu Evrope u Rimu i Svetskom prvenstvu za seniore u Budimpešti. Na međunarodnim turnirima osvojila je četiri pehara za najbolju plivačicu. Na oba državna prvenstva i na Montenegro openu proglašena je za najbolju plivačicu. Državna je prvakinja u disciplinama 50,100,200 kraul 50,100 leđno, 50 delfin i 200 mešovito. Jovana je kandidat za Olimpijske igre u Parizu 2024.godine.

VPSCG

Najbolji plivač Crne Gore je Ado Gargović. Ado je učestvovao na seniorskom prvenstvu Evrope u Rimu i na Svetskom prvenstvu u Budimpešti. U ovoj godini je postavio nove državne rekorde u disciplinama 100, 200 i 400 mešovito i 50 leđno u kojima je i apsolutni prvak države, te i na 100 i 200 kraul, 100 leđno. Ado je kandidat za predstojeće Olimpijske igre u Parizu 2024.godine.

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore ove godine dodeljuje i jedno posebno priznanje.  Legendarni vaterpolista Mirko Vičević je zvanično postao deo Kuće slavnih vodenih sportova. Njemu je priznanje uručeno u oktobru na svečanosti u Fort Loderdejlu na Floridi. Vičević je bio olimpijski šampion sa Jugoslavijom u Seulu 1988, ima dve titule prvaka sveta 1986. i 1991, kao i prvaka Evrope 1991.

VPSCG/Krsto Vulović

Bio je prvak Jugoslavije sa Primorcem i splitskim Jadranom, a sa Savonom i Brešom najbolji u Italiji. Sa Brešom je tri puta osvajao LEN KUP, a to takmičenju je osvojio kao trener vaterpolo akademije Kataro. Bio je i prvak Evrope sa juniorskom crnogorskom selekcijom na Malti 2013. godine.

Komentari

Vaš komentar