VPSCG: Najbolji je Ivović, najperspektivniji Perković

Foto: VPSCG

Vaterpolo i plivački savez Crne Gore je odlukama stručnih saveta za vaterpolo i plivanje izabrao najbolje u 2021. godini, u kojoj je nastavljen niz osvajanja medalja sa velikih takmičenja.

Vaterpolisti su osvojili zlatnu medalju u Svetskoj ligi, izborili su plasman na Olimpijske igre u Tokiju, na kojima su zaustavljeni u četvrtfinalu. Momci do 20 godina, osvojili su bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu.

Nova priznanja stigla su i sa najveće adrese, od strane Crnogorskog olimpijskog komiteta za najuspešniji kolektiv i najboljeg mladog sportistu. Podsećanja radi, najbolja muška selekcije je vaterpolo reprezentacija, a najbolji mladi sportista je Miroslav Perković. Istovremeno, najbolji plivači Crne Gore su učestvovali su na Olimpijskim igrama, Evropskom i Svetskom prvenstvu u malim bazenima.

Aleksandar Ivović
Al Bello

Najbolji vaterpolista u 2021. godini je Aleksandar Ivović. Uzdanica Pro Reka i reprezentacije Crne Gore, predvodio je popularne „ajkule” do prvog mesta u kvalifikacijama za Olimpijske igre, na turniru u Roterdamu, sa Crnom Gorom je osvojio zlato u Svetskoj ligi, dok je u Tokiju, Crna Gora zauzela osmo mesto. Ivović je sa Pro Rekom osvojio titulu klupskog prvaka Evrope.

Najbolji mladi vaterpolista je Miroslav Perković. Momak koji je tokom leta, iz kotorskog Primorca prešao u Novi Beograd, učestvovao je u svim seniorskim akcijama, a sa generacijom U20 je stigao do bronzanog odličja na planetarnoj smotri u Pragu.

VK Novi Beograd

Najbolja plivačica u 2021. godini je Anđela Antunović, koja je učestvovala na Olimpijskim igrama u Tokiju, Evropskom prvenstvu u malim bazenima u Kazanju, kao i na Svetskom prvenstvu u Abu Dabiju. Najbolji plivač je Boško Radulović, koji je nastupio na Olimpijskim igrama i Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Najbolji klub je Jadran iz Herceg Novog, koji je osvojio duplu krunu i bio među 12 najboljih u Ligi šampiona. U mlađim vaterpolo kategorijama je osvojio nacionalna prvenstva u četiri uzrasne kategorije, a u Kupu ostvario ukupno najbolje rezultate, što ga čini najuspešnijim klubom i za mlađe kategorije. Jadran je najbolji klub i u konkurenciji plivača.

VK Novi Beograd

Zbog aktuelnih mera i epidemiološke situacije, Vaterpolo i plivački savez Crne Gore neće organizovati svečanost povodom uručenja, već će se laureatima priznanja uručiti na vaterpolo i plivačkim manifestacijama početkom naredne godine.

Komentari

Vaš komentar