“Zlata vredno iskustvo, naše vreme dolazi”

VPSCG/Anna Feher

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, sa najmlađom selekcijom na Svetskom prvenstvu, imala je primarni cilj da stigne do četvrtfinala, da u duelima na tom putu, kao i u duelima sa najboljim selekcijama planete, stekne zlata vredno iskustvo.

Svi ciljevi su ostvareni, ali je na kraju ostao i mali žal, jer je Crna Gora u četvrtfinalu bila na pragu podviga. Naime, da je sjajni Bogdan Đurđić umesto prečke, zatresao mrežu Španije, Crna Gora bi stigla do penal ruleta, imala bi psihološku prednost, pa bi Španija možda ostala bez finala i zlatne medalje, a Crna Gora bi prigrabila epitet senzacionalnog iznenađenja, ali…

“Stekli smo zlata vredno iskustvo na Svetskom prvenstvu. Kao najmlađa selekcija, imali smo cilj da stignemo među osam najboljih, da u duelima sa najboljim selekcijama planete vidimo gde se nalazimo i šta nam nedostaja da bi u bliskoj budućnosti bili konkurentni kada su borbe za medalju u pitanju. Imali smo duele u kojima smo uspešno parirali velikim favoritima na papiru, imali smo duele u kojima smo uspevali da dobijemo mečeve, koje smo morali da dobijemo. Žao nam je svima što nismo uspeli da stignemo do petaraca protiv Španije, ali naše vreme tek dolazi. Okrećemo se radu, a svima se zahvaljujem na strpljenju i podršci”, naglasio je Dušan Matković, od naredne sezone, uzdanica Barselonete.

VPSCG/Anna Feher

Na reči Dušana Matkovića, nadovezao se Miroslav Perković.

“Ljubitelji vaterpola u Crnoj Gori su navikli na medalje, odnosno borbu za medalje kada je vaterpolo reprezentacija u pitanju. Sada imamo najmlađu ekipu na planeti, pred kojom je još dosta rada, kako bi potencijal koji poseduje, pretočila u neophodni kvalitet za osvajanje medalja. Odigrali smo dobar turnir. Stigli smo među osam najboljih, bili smo ravnopravan rival selekcijama Mađarske, Španije i Srbije. Sada se okrećemo pripremama za Evropsko prvenstvo u Splitu, a siguran sam, kao i svi u timu, da naše vreme dolazi”, poručio je Miroslav Perković.

VPSCG/Anna Feher

Španija je posle trilera i peteraca pobedila Italiju u finalu sa 15:14. Grčka je dobila Hrvatsku sa 9:7 u borbi za bronzanu medalju. Srbija je pobedila SAD sa 13:10 u borbi za peto mesto, a Crna Gora je poražena od Mađarske sa 8:6 u borbi za kotu sedam.

Komentari

Vaš komentar