Sport kakav pamtimo: Drugi deo poslednjeg intervjua sa Dudom

Košarka - video 6. okt 202121:04 > 23:08

U veoma emotivnom razgovoru videli smo šta je za gospodina Dudu značio Krst a posebno koliko je vremena provodio sa svojim bratom Pivom na košarkaškom terenu i sa golubovima...

Najviše nam je pričao o svom bratu Slobodanu Pivi Ivkoviću, o tome kakav je bio čovek, košarkaš, trener, prijatelj, umetnik. Govorio je i o tome kako je u periodu kada je mogao da najviše da pokaže kao trener, odbio Ljubljansku Olimpiju i ostao u svom Radničkom:

Ovo nisi mogao da čuješ nigde. Negde 69. godine,moj brat se dogovori da pređe u Olimpiju. Bio je tu čuveni neki da l je bio direktor ili menadžer Olimpije, Lujo Lampič. Piva se dogovorio da Lujo dođe po njega određenog dana, da spremi ono minimum stvari što mu treba i da preuzme Olimpiju. Ali je Piva toliko voleo Krst i Radnički. Dolazi u to vreme jedan ogroman, za neke naše pojmove Fiće i Tristaća, sećam se, Audi 100 pred kuću. Izlazi gospodin Lampič i pita da li je gospodin Piva spreman da krene?

Ja ga gledam, penjem se gore, rekoh: Došao je čovek da idete u Ljubljanu. A on kaže: Kevo, kevo, kaži da nisam tu. I brzo se baci pod krevet da se sakrije ako slučajno ovaj uđe unutra da se ne vidi da je tu. Pošto je Svetsko prvenstvo bilo 1970, da se on pomerio sa Krsta, kao što sam se ja pomerio i otišao u Šibenku 1984. ko zna šta bi se dogodilo.

Ja verujem da je to možda neko pravilo, dok se ne pomeriš iz svoje rođene sredine, nikada te niko neće uvažavati kao kada se vratiš u tu istu sredinu posle tog pomeranja.

Tada je Laza Lečić preuzeo Olimpiju, a da je Piva bio trener Olimpije sigurno je da bi bio i pomoćni trener na Svetskom prvenstvu.

Ali eto, doživeo je da mu u nekim dobima nisu davali ni juniore Radničkog da trenira.“

Komentari

Vaš komentar