SP: Finska slomila Letoniju, Nemačka bolja od Slovačke

Hokej 14. maj 202222:17
Podeli:
hokejaška reprezentacija Finske, hokejaška reprezentacija Letonije
Kalle Parkkinen Newspix24 via Guliver Image

Nastavljeno je Svetsko prvenstvo u hokeju, koje se održava Finskoj, a pobedama su se radovale selekcije Danske, Švedske, Švajcarske, Finske, Nemačke.

Danska je demonstrilirala silu protiv Kazahstana – 9:1 (3:0, 4:0, 2:1). Golove za Dansku, postigli su Bjorkstrand, Šel (dva), Bilhfild (tri), Regin, Larsen i Strom. Jedini gol za Kazahstan, postigao je Savitski u samoj završnici meča.

Švedska je pobedila Austriju posle velike borbe sa 3:1 (2:1, 1:0, 0:0). Strelci za Švedsku koja je bila na visokom nivou u odbrani, a umešno je kaznila propuste rivala, postigli su Keliman, Friberg i Hardstrom. Na 1:2 je smanjio Šnajder.

hokejaši Slovačke
AP Photo/Petr David Josek via Guliver Image

Češka je opravdala ulogu favorita protiv Velike Britanije – 5:1 (0:0, 2:0, 3:1). Britanci su odoloveli u prvom kvartalu, a zatim su primili pet golova u režiji Blumela (dva), Fleka, Jiričeka i Černoha. Strelac za Britance, bio je Lejk.

Švajcarska je pobedila Italiju sa 5:2 (3:0, 1:0, 1:2), posle bolje igre tokom čitavog meča. Strelci za Švajcarsku, bili su Turkaf (dva), Malgin, Ambuhi i Hišier. Strelci sa Italiju, bili su Hanun i Glira.

Domaćin Finska je posle velike borbe slomila otpor Letonije – 2:1 (0:1, 1:0, 1:0). Letonija je vodila sa 1:0, a strelac je bio Balčers. Preokret su doneli Maninen i Granlund.

Hokejaška reprezentacija Švajcarske
AP Photo/Matt Slocum via Guliver

U poslednjem meču dana, Nemačka je pobedila Slovačku sa 2:1 (0:0, 2:1, 0:0). Prevagu na tasu Nemačke, doneli su Palhta i Foderl. Gol za Slovačku postigao je Pospisli.

Grupa A: Danska, Švajcarska, Kanada, Slovačka, Nemačka po tri, Italija, Kazatshan i Francuska su bez bodova.

Grupa B: Finska šest, Češka, SAD, Švedska po tri, Austrija, Velika Britanija, Norveška i Letonija bez bodova.

Komentari

Vaš komentar