Nikšićani u finalu golbal Lige šampiona

POKCG

Golbal klub Nikšić plasirao se u finale završnog turnira Lige šampiona u Roštoku. Nikšićani su u polufinalu pobedili nemački Čemnicer sa 11:9.

U najboljem meču na turniru, debitant u Ligi šampiona nadigrao je rivala, vodio je 4:0 i 6:2, a u odlučujućim trenucima bio prisebniji i fokusiraniji, pa je uspeo da se revanšira za poraz iz prve faze takmičenja.

Junak trijumfa bio je Nikola Nikolić sa devet pogodaka, dok je ostala dva postigao njegov brat Marko Nikolić. Važnu ulogu u defanzivnim zadacima odradio je treći član crnogorskog tima Miloš Ranitović.

Rival Nikšića u finalu biće bolji iz duela Saltinisa i Old Pauera. Nikšić je ranije ostvario dva trijumfa i kao četvrtoplasirani, sa četiri pobede i dva poraza, završio prvi deo takmičenja i izborio polufinale.

POKCG

Konačan plasman odlučivala je gol razlika, nakon što su četiri ekipe imale po 12 bodova. Izabranici trenera Nikole Čurovića savladali su finski Aisti sport sa 7:4 i portugalski Andvis sa 11:6.

Nikšićki klub u Roštoku nastupa u sastavu Goran Macanović, Marko Nikolić, Nikola Nikolić, Miloš Ranitović, Mirnes Ramović i Velizar Obradović. Predvodi ih trener Nikola Čurović, kome asistira Branislav Bulatović.

Komentari

Vaš komentar