Adžić za SK: Cilj je da napredujemo iz dana u dan

Podeli:
Getty Image/ŽRK Budućnost

Dragan Adžić je pri kraju 2020. godine, doneo tešku, ali kako je naglasio nekoliko puta, jedinu ispravnu odluku. Završio je misiju u Rukometnom klubu Budućnost, dirigentsku palicu je predao Bojani Popović, a ljubiteljima rukometa u Crnoj Gori je ostalo da kažu samo, hvala i bravo.

Jedan od najboljih trenera planete, stručnjak kojeg bi svaki klub i svaki državni tim poželeo na svojoj klupi, ostvario je magične rezultate tokom karijere. Sa ekipom Budućnosti je osvojio trofej u Kupu Kupova 2010. godine, dve titule klupskog prvaka Evrope, 2012. i 2015. godine.

Sa reprezentacijom Crne Gore je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, odnosno zlatnu na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Uz deset duplih kruna u Crnoj Gori, Dragan Adžić je sa ekipom Budućnosti osvojio i osam trofeja u Regionalnoj ligi.

Bojana Popović je u međuvremenu imenovana na mesto selektora reprezentacije Crne Gore, a Dragan Adžić je u nizu ponuda koje je imao na stolu, odlučio da preuzme žensku reprezentaciju Slovenije.

Ugovor je potpisan do 2024. godine, a prva iskušenja, Dragana Adžića očekuju u baraž mečevima protiv Islanda za mesto na Svetskom prvenstvu, svi se nadaju učešču na planetarnoj smotri, a zatim i na šampionatu Evrope 2022. godine, koje zajedno organizuju Crna Gora, Slovenija i Severna Makedonije.

Dolazak na klupu reprezentacije Slovenije je veliki izazov. Veoma sam motivisan i počastvovan. Kao dobar prijatelj sa velikim brojem slovenačkih trenera sa kojima sam sarađivao, imam dosta informacija o timu. Daću sve od sebe da ostvarimo željene rezultate. Najvažnije je da radimo tako da danas budemo bolji nego juče. Želim da podignem kvalitet igračica, da ih ohrabrim da pokažu pravi karakter i kvalitet, kao i da stvorim homogen tim koji će biti konkurentan najboljim selekcijama planete„, rekao je Dragan Adžić za Sport Klub i nastavio:

Veliko iskušenja nas očekuje već sredinom aprila kada su na programu baraž mečevi protiv Islanda za mesto na Svetskom prvenstvu. Dosadašnji selektor, Uroš Bregar, inače moj prijatelj, ostavio mi je odličnu osnovu, dobro pripremljenu selekciju, selekciju koja ima veliki potencijal. Vrlo brzo nas očekuju iskušenja protiv Islanda. Moraćemo da se uhodama i uigramo u kratkom vremenskom periodu. Nadam se i verujem da ćemo izboriti plasman na Svetsko prvenstvo, a u ovom trenutku je primarni cilj, da Slovenija na šampionatu Evrope koji zajedno organizuju Crna Gora, Severna Makedonije i Slovenija, bude konkurentna najboljim selekcijama Starog kontinenta”.

S obzirom da je ugovor potpisan do 2024. godine, kristalno je jasno da čelnici slovenačkog Saveza, kao i svi ljubitelji rukometa u Sloveniji, sanjaju o plasmana na Olimpijske igre u Parizu.

Uvek kada smo pričali, naglašavao sam da je osnovni motiv zbog kojeg se bavim trenerskim poslom, stvaranje. Slovenija ima veliki potencijal, a u periodu koji sledi ostaje nam da radimo, da napredujemo iz dana u dan. U slučaju da ostvarimo pomenuti cilj, u slučaju da zaista budemo napredovali iz dana u dan, ne isljučujem mogućnost da san postane java, da Slovenija stigne do Olimpijskih igara, naprotiv”, zaključio je Dragan Adžić.

Slovenija će u baraž mečevima za plasman na Svetsko prvenstvo igrati protiv Islanda, Crna Gora protiv Belorusije, a Srbija protiv Slovačke.

Komentari

Vaš komentar