Brano Božović i mladi “lavovi” napadaju elitno društvo

Rukomet 15. avg. 202113:32
Podeli:
RSCG

Izabranici Brana Božovića, rukometaši Crne Gore do 19 godina, kreću u borbu za mesto u elitnoj diviziji evropskog rukometa. Na šampionatu Evrope divizije B, koje se igra u Letoniji, Crna Gora će se u grupnoj fazi boriti protiv selekcija Holandije, Turske i selekcije RS Kosova.

Nakon priprema na Cetinju i kontrolnih mečeva protiv Severne Makedonije u Ohridu, mladi „lavovi“ u dobrom raspoloženju putuju u Rigu, gde u konkurenciji sedam reprezentacija moraju da osvoje prvo mesto, kako bi izborili plasman u A diviziju.

Zbog klupskih obaveza, ekipi  se naknadno priključilo nekoliko nosilaca igre, ali selektor Brano Božović na kraju može da računa na jak sastav, koji je spreman za izazov koji počinje duelom protiv Holandije, nakon čega slede mečevi protiv Turske i selekcije RS Kosova. Dve prvoplasirane selekcije iz grupe izboriće plasman u polufinale.

sport klub

“Spremni smo za izazov koji nas očekuje u Letoniji, gde putujemo sa jasnim ciljem, a to je osvajanje prvog mesta. Dugo vremena se pripremamo za ovo prvenstvo, poslednjih dana priprema smo kompletirali redove nakon što su nam se priključili igrači koji su imali klupskih obaveza, tako da u jakom sastavu i dobrom raspoloženju putujemo u Rigu. Fokus će biti na našoj igri, jer na taj način želimo da napredujemo iz utakmice u utakmicu i gradimo put ka uspehu. Znamo da nas očekuje naporan ritam utakmica, ali smo spremni i verujem da ćemo uspeti da ostvarimo cilj, što bi bio veliki uspeh za ovu generaciju”, naglasio je selektor Brano Božović.

Crnu Goru će u Letoniji predstavljati Vasilije Vujović, Miloš Milačić, Luka Nikolić, Arsenije Dragašević, Luka Barjaktarović, Aleksa Lasica, Radojica Čepić, Slaven Lekić, Darko Pejović, Nikola Đurković, Mihailo Šćekić, Vojislav Vukić, Edin Beharović, Luka Vukićević, Meris Bošnjak i Mirko Latković.

Komentari

Vaš komentar