EP (U19): Crna Gora bolja od Holandije, stigla do elite

Rukomet 22. avg. 202119:43
Podeli:
RSCG

Izabranici Brana Božovića, rukometaši Crne Gore, pobedili su Holandiju sa 30:28 (13:14), osvojili su zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu divizije B u Letoniji i što je daleko važnije, izborili plasman u elitno društvo, ili ti diviziju A.

Najefiksniji u sastavu Crne Gore, koja je drugi put na šampionatu Evrope uspela da pobedi Holandiju, bili su Luka Vukićević sa osam, Arsenije Dragašević sa sedam, Luka Nikolić sa pet, Radojica Čepić, Darko Pejović i Vojislav Vukić sa po tri gola. Golman Vasilije Vujović je imao 10 odbrana. Kod Holandije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Niko Blau sa 10, Ids Esen sa šest, Sem Klinkenberg i Sander Bos sa po tri gola.

sport klub

Podsećanja radi, mladi „lavovi“ su krenuli put Letonije sa ciljem da osvoje prvo mesto u plasman u divizuju A. Na tom putu, pobedili su u grupnoj fazi Holandiju, Tursku i selekciju RS Kosova. Zatim su u polufinalu bili bolji od domaćina Letonije, a u finalu od Holandije.

Ljubitelji rukometa imali su priliku da gledaju pravi triler u velikom finalu. Na četiri minuta pre kraja, na semaforu je pisalo 27:27. Crna Gora je uspela da zatvori prilaze svom golu, Arsenije Dragešević je pogodio dva puta za 29:27, a tačku na meč je stavio Darko Pejović.

Komentari

Vaš komentar