SP: San nije postao java, zaustavljeni Radović i Bakić

POKCG

Filip Radović i Luka Bakić nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Svetskog prvenstva u španskoj Granadi, koje je garantovalo bronzanu medalju, prvu u istoriji paraolimpijskog pokreta u Crnoj Gori, kada su planetarne smotre u pitanju.

Filip Radović je u četvrtfinalnom meču, kategorije S10, poražen od Austrijanca Kristijana Gardoša sa 3:1 (11:7, 11:9, 13:15, 11:3). Gardoš, koji dobio i meč za medalju na šampionatu sveta pre četiri godine u Celju, odigrao je jedan od najboljih mečeva poslednjih godina i iznenadio Radovića.

POKCG

Iskusniji austrijski veteran taktički je nadigrao Radovića, odvojio ga od stola i primorao na dužu razmenu udaraca. U toj igri bolje se snašao dobio je dva seta, a u trećem imao dve meč lopte.  Radović je uspeo da napravi preokret i dobije treći set, ali je četvrtom Gardoš rano poveo 4:0 i 8:1, a zatim meč priveo kraju.

Protivnik u meču za finale, biće mu drugi igrač sveta, Indonežanin Dejvid Džejkobs, koji je u četvrtfinalnom meču pobedio Luku Bakića sa 3:0 (11:3, 11:6, 11:6). Džejkobs, koji se provukao u osmini finala, protiv Bakića je pokazao zašto  je drugi na rang listi najboljih igrača sveta.

POKCG

Bakić nije ponovio izdanje iz duela osmine finala, dozvolio je rivalu da vodi meč i to ga je koštalo jačeg otpora.

U drugom polufinalu sastaće se Poljak Patrik Čojnovski i Francuz Mateo Bohas.

 

Komentari

Vaš komentar