Sportske igre mladih u Novom Sadu

Ostali sportovi 28. maj. 202218:33
Podeli:
Sportske igre mladih

Zmajevi, Delfini, Lavići, Zlatni lavovi, samo su neki od naziva ekipa koje su učestvovale na turniru „Lino između dve vatre“ na Trgu slobode u Novom Sadu. Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih obradovao je najmlađe Novosađane.

Takmičenja su počela turnirom u basketu 3×3, koji je organizovan u saradnji sa Košarkaškim savezom Vojvodine. U odličnim utakmicama, plasman na Regionalno finale izborile su ekipe ŽKK Vojvodina u konkurenciji devojčica i ekipa Košarkaške akademije 021 u konkurenciji dečaka.

Pravi spektakl priredili su učesnici trke na 60 metara, a sve utakmice „između dve vatre“ bile su neizvesne do kraja. Koliko su energije i truda uložili mali SIMOVCI i kakav su utisak ostavili na sve prisutne, dokaz je i odluka tima Sportskih igara mladih da i drugoplasirane ekipe u obe kategorije idu na Regionalno finale.

Sportske igre mladih

Za najmlađa je održana i štafetna trka „Prijatelj od detinjstva“, posle koje je bilo i suza, ali su svi učesnici dobili poklone, koji će im ostati kao uspomena na ovo lepo druženje. Tokom ekološke radionice „Zero Waste – budi deo igre – čuvajmo našu planetu“ stariji osnovci pokazali su da su jako zainteresovani za ekološke teme, ali su se složili da o očavanju životne sredine treba pričati svakodnevno, jer mnogo je onih koji apele o zaštiti priorode kao da ne čuju.

Sportske igre mladih

Posle paljenja plamena prijateljstva, vatromet je označio da je vreme da  počne koncert grupe Crvena jabuka, poklon Sportskih igara mladih i grada Novog Sada svim Novosađanima.

Svi takmičari koji su izborili plasman na Regionalno finale, 17. juna očekuju nova takmičenja u Kikindi, odakle najbolji idu na državno finale u Vrnjačkoj Banji od 4. do 10. jula. I ove godine, Međunarodna završnica održaće se sredinom avgusta u Splitu, gde se očekuje još jedno sjajno druženje SIMOVACA iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

 

Komentari

Vaš komentar