Srbija i Crna Gora ujedinile snage pred Svetsko prvenstvo

Vaterpolo 23. avg 202113:13 > 13:13
VPSCG

Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore, igrači do 20 godina, otputovala je za Kragujevac gde će odraditi poslednje pripreme pred start Svetskog prvenstva u Češkoj koje je na programu od 28. avgusta do 5. septembra.

Trener Miodrag Mirović za pripreme u Kragujevcu pozvao je 15 igrača, od kojih će 13 putovati na Svetski šampionat: Alen Isljamović, Vasilije Marinković, Vasilije Radović, Andrija Korać, Marko Milić, Danilo Radović, Marko Mršić, Vuk Drašković, Uros Vučurović, Đorđije Stanojević, Dragan Marković, Miroslav Perković, Jovan Vujović, Matija Sladović, Petar Vujošević.

„Zadovoljan sam odrađenim pripremama kako po pitanju rada u bazenu, tako i po pitanju discipline. Moram istaći da je atmosfera u ekipi odlična i siguran sam da će nas to krasiti i na velikom takmičenju koje sledi. Imamo dobru ekipu, ali na Svetskom prvenstvu ima sedam, osam reprezentacija koje konkurišu za najveći plasman.”, naglasio je Miodrag Mirović pa nastavio:

“Pokušažemo da složimo kockice u finalni mozaik tokom sparing mečeva sa selekcijom Srbije u Kragujevcu. Verujem da ćemo spremni dočekati start šampionata. Imamo taj lakši meč sa Južnom Afrikom u prvom kolu, a onda i dva dana pauze da se pripremimo za utakmicu sa aktuelnim prvacima sveta, selekcijom Grčke. Za kraj grupne faze nas očekuje duel sa Kazahstanom, a zatim kreće nokaut faza.  Idemo korak po korak, meč po meč. Momci su jako dobro radili, motivisani su, i spremni su da pruže maksimum u svakom duelu”.

Crna Gora je na Svetskom prvenstvu u grupi D sa selekcijama Južne Afrike Grčke i Kazahstana.

U grupi A su Italija, Hrvatska, Rusija, Uzbekistan i Argentina. U grupi B su Španija, Srbija, SAD, Slovačka i Češka, a u grupi C su Mađarska, Nemačka, Brazil i Egipat.

Pobednik grupe direktno će se plasirati u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane ekipe igrati u osminu finala.

Pored trenera Mirovića, u stručnom štabu su još pomoćni treneri Uglješa Brguljan i Miodrag Matković, doktor Vladimir Dedović i tehnička podrška Vasko Vučković.

Komentari

Vaš komentar