Tucak objavio spisak “barakuda” za Roterdam

Vaterpolo 10. feb. 202119:06 > 19:18
Podeli:
Adam Pretty/Getty Images

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske, posle obavetnih testiranja na koronavirus, saopštio je spisak igrača za turnir u Roterdamu na kojem će se 12 selekcije boriti za tri mesta koja vode na Olimpijske igre i koji počinje 14. februara.

Hrvatska, uz Crnu Goru i Grčku slovi za jednog od najvećih favorita na turniru, Ivica Tucak je imao pravo da izabere 13 igrača, plus dve zamene u slučaju da neko u Holandiji bude pozitivan na virus, ali je selektor Hrvatske odlučio da povede 14 igrača.

Sa spiska su otpala četiri veoma jaka aduta, kao što su Nikša Dobud, Hrvoje Benić, Marko Žuvela i golman Ivan Marcelić. Mesto na Olimpijskim igrama na turniru u Roterdamu, nastojaće da obezbede:

Golmani: Marko Bijač (Pro Reko), Toni Popadić (Jug). Centri: Josip Vrlić (Mladost), Luka Lončar (Jug). Bekovi: Andro Bušlje (Mladost), Marko Macan (Hanover), Rino Burić (Jadran Spli), Lovre Miloš (Mladost), Maro Joković (Breša), Ćavi Garsija (Jug), Luka Bukić (Mladost), Loren Fatović (Jug), Ante Vukićević (Mladost), Franko Lazić (Mladost).

Izabrao sam najbolji sastav koji Hrvatska ima u ovom trenutku. U Roterdamu nas očekuje jako težak i zahtevan turnir, kako u fizičkom, tako i u psihološkom smislu. Odigraćemo osam utakmica za osam dana. U ovom trenutku, mogu da obećam da ćemo se boriti do poslednjeg atoma snage kako bi ostvarili cilj, a to je plasman na Olimpijske igre u Japanu”, naglasio je selektor Hrvatske, Ivica Tucak.

Na turniru u Roterdamu, učestvovaće 12 selekcija, a tri prvoplasirane će izboriti mesto na Olimpijskim igrama. Crna Gora je u grupi A, sa Grčkom, Brazilom, Kanadom, Gruzijom i Turskom. U grupi B su Hrvatska, Nemačka, Rusija, Rumunija, Holandija i Francuska.

Sistem takmičenje je ubitačan. Za osam dana, na programu je osam utakmica, pet u grupnoj fazi, četvrtfinale, polufinale, borbe za plasman, odnosno borbe za olimpijsku vizu, jer će samo jedna selekcija od onih koje stignu do polufinala, ostati bez mesta u Japanu.

Komentari

Vaš komentar